Skip to main content

THROWBACK : Turn 18 [17.08] | HARI SUKAN | PESKO

Assalamualaikum. Hello. 
Muncul kembali sekian lama menghilangkan diri daripada blog. Alhamdulilah beberapa hari lepas, aku edit dan settle semua hal-hal blog yang berhabuk malah bersarang labah-labah ni. HAHA. Memang tak terniat pun nak edit sebenarnya. Tapi disebabkan kebosanan melanda dan memandangkan line internet tak siput mana pun. HAHA.

Baiklah!
Aku banyak delete entry 2016 sampai 2017. Aku dah tak nak baca benda lama :') Keciewaa selama itu :) Jadi, aku gantikan kekecewaan dengan membawa diri sejauh yang mungkin sampai satu tahap, aku nak give up dengan semua benda. Aku menangis dan aku kurungkan diri dalam bilik. Tak kisah dah benda tu. Asalkan aku dapat tenangkan fikiran.

Alhamdulilah. Kembali kepada asalnya :))
Moga diri ini terus tabah.
Bersemangat nak hadapi sesuatu masalah.

Nak taip memang panjang. Banyak yang perlu ditaip. Memandangkan exam untuk MUET 25/09 nanti :'( weyh!! Belum ready lagi. HAHA. Mengapakah aku taip benda ini macam membosankan -_-'


Baiklah! Tengok tajuk. Walaupun dah lepas. Nak throwback je mampu sebab tak berkesempatan update waktu itu. Phone problem pada masa yang sama. Hilang line entah ke mana sedangkan aku elok je reply wish orang waktu tu. Geram betul aku. Aku p off phone hahaha. menyesal tak off awal-awal. HAHAHA.


Sukan 2 hari kat stadium. Sunburn habis T_T bekas sunburn tak hilang lagi. HAHAHA. Lepastu PESKO dekat sekolah. Aku melepak jerrr. Merayau sana sini. HAHAHA leklek! HAHA.


Pahtu, diorang panggil seseorang untuk gambar dengan aku -_- happy diorang sehh

''Pqah suprise for your birthday''

Aku tengah atur phone tu. Off tak tetiba mengejut. Aiyo! Menyesal pulak off phone time tu sebenarnya ! HAHAA siap tanya kawan kau ada line phone ka ? HAHA.

Lepas mereka kata suprise aku sembunyi belakang kawan. Aku tetiba nervous. Aku tak pernah selfie dengan lelaki. Lagi-lagi part nak rapat bagai nak rak tu. Itu bukan aku la . HAHAHA. then diorang marah. Aku dah nervous rasa nak bergambar duduk. Aku pusing balik tarik nafas. Still nervous ! YAALLAH! Menyesal pulak aku ! HAHAHAHA.

''Birthday girl mestilah happy kan kan''
''kau gambar dengan dia jarak jauh lalu.''


Weyh! Tahu tak, aku tengah tahan nervous dan malu ! Errr!

Habis semua benda tu kan kan . diorang baling tepung. Dengan putihnya aku balik rumah hahaha. Spray bendalah tu lagi adududu. InshaAllah tahun depan tak dapat buat. HAHAHA.












Terima kasih untuk prank semua ini. Dan moga Allah membalas jasa-jasa baik yang telah dilakukan :') Dan, Allah akan permudahkan urusan kamu semua inshaAllah AllahumaAamiin. InshaAllah ada rezeki kita makan tepung k HAHAAHAHA. 

Terima kasih hadir dalam diri untuk tahun ini. Kehadiran ini amat bermakna. Mengenali erti seorang persahabatan tanpa mementingkan kaum sendiri :) ALHAMDULILAH. 

Alhamdulilah dah 18 tahun. 
Jadilah pelajar yang berguna. 
Susah mana pun exam dapat markah teruk tu, 
Berusahala untuk dapatkan yang terbaik selepas ini :) 
InshaAllah.


Dan, terima kasih kepada yang wish dulu. HAHA. :) Alhamdulilah syukur ^^


Btw, ada post kat ig. Tak aktif ig. Pentingkan ws dah sekarang ;p 

:) Thanks! 

Fihifzillah :)

Comments

riyan said…
FOLLOW YA https://iyaseo.blogspot.com/

Popular posts from this blog

Hi Welcom Back~

Assalamualaikum Hi. 
Ini merupakan posting yang pertama pada tahun 2019. Berhabuk dan bersarang labah-labah dah blog ini. Jari jemari nak menari di keyboard pun dah beku kaku hahaha. Entahlah disebabkan jarang nak mengupdatenya. 
Posting ini nak beritahu, bahawa aku akan buat account baru untuk blog. Dah buat dah pun cuma nak merasmikannya dulu belum buat masa sekarang. InshaAllah lepas ini nak bahagikan masa untuk merasmikan blog tersebut. Banyak juga benda nak post, apa boleh buat. Kesibukkan melanda. 
Oh ya, mungkin ada yang tak tahu.  Aku dah masuk form 6, mungkin bolehlah scroll story 2018. Aduh bosannya ayat saiayyaa. Jarang nak mengupdate kekurangan idea sungguh! Dan dan tahun ini juga tahun terakhir di FORM 6. Mudahan dapat result 2020 nanti baik-baik sahaja. 
InshaAllah nak blogwalking mana-mana blog dalam masa terdekat. Dah tak tahu nak buat apa. Assignment ada. Cuma malas nak buat kahkah! Sekian. Rindu blog bye! 
Blog ini bakal disemadikan. Dan bakal dibuka lembaran baharunya nan…

Sementara | Pergi Luu

Hey hey. 
Assalamualaikum. Mulai rindu dengan blog semenjak menyepi beberapa bulan ini. Heh! Memang aku nak menyepi. HAHAHA. 

Sebenarnya, plan nak buka blog pada 1/2 disebabkan masalah WiFi aku selalu guna buat hal. Maka hari ini aku cuba update lepastu belah jap sampai WiFi tu muncul balik. Rindu betul HAHA
.

Next week dah beli NO PIN untuk isi UPU. Result SPM keluar punya heboh entah bila tarikh keluar. Ada yang kata

28/2. Lagi,
9/3. Lagi,
18/3 Lagi,
28/3 

4 tarikh berbeza punya la hal haiyooO! Aku cakap kat diri ''aku malas ambil tahu hal result tu biar aku yg berlemak ni kurus'' 


sekarang aku gemuk! HAHAHA menternak lemak je keje. so? hewhew doublechin. lemak macam tayar lori (eheheheheh) the end, maaf andai yang follow blog ini minta followback atau blogwalking. Aku akan buka kali ke 2 blog bila ada wifi yg aku selalu guna.. 

Line slow aku takdapat nak letak gambar.. 

Fihifzillah uolls! Miss u muehehe!